Δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία

Με σεβασμό και αφοσίωση στην δέσμευσή μας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία

Στην British American Tobacco Hellas, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, παράλληλα με την αξία που δίνει η εταιρεία στην ελληνική κοινωνία, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την καθημερινή επιχειρηματική δράση και λειτουργία της εταιρείας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία παρέχει σταθερή στήριξη στην εταιρεία μας και αποτελεί καθήκον μας να ανταποδώσουμε με διάφορους τρόπους στον Έλληνα ενήλικα καταναλωτή την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει. Γι’αυτό αποτελεί σταθερή επιλογή μας να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και ακεραιότητα.

Η British American Tobacco Hellas δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και τηρεί αδιάλειπτα αυτή τη δέσμευση οργανώνοντας δράσεις που στηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις διάφορες κοινωνικές ανάγκες. Είναι καθήκον μας να είμαστε πιστοί στις επιταγές του ρόλου μας ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη, συνεισφέροντας σε κάθε τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιούμαστε

Πρωτοβουλίες που δίνουν αξία

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της British American Tobacco Hellas, με βασικούς πυλώνες την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχουν ως στόχο την ουσιαστική προσφορά, σε συνεργασία και με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς και ομάδες πολιτών για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, οι άνθρωποι της εταιρείας ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, με στόχο όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς, συνεισφέροντας σε σημαντικά και επίκαιρα για την κοινωνία ζητήματα.

Εστιάζοντας σε δύο καίρια προβλήματα της χώρας, τη στέγαση και την απασχόληση, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία υλοποιεί ένα πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης καλύπτοντας τους πυλώνες «Στέγαση-Εκπαίδευση-Απασχόληση» και προσφέροντας στους ωφελούμενους όλα τα εφόδια που θα μπορέσουν να τους καθοδηγήσουν στα βήματα επανένταξής τους στην κοινωνία στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του πρώτου Job Center στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2016, η British American Tobacco Hellas ανέλαβε σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης, με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία που ξεκίνησε την λειτουργία του στις αρχές του 2017, λειτουργεί με διεθνή πρότυπα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σχετικά με το πρόβλημα της στέγασης, η British American Tobacco Hellas έδωσε ζωή σε Κοινωνικές Κατοικίες, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον οργανισμό «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», προσφέροντας στέγη σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, για τους ανθρώπους που ζουν στις Κοινωνικές Κατοικίες, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη της εκπαίδευσης των πολιτών που δεν έχουν την ευκαιρία πρόσβασης σε αυτή.

Βοηθώντας με αποφασιστικότητα την ελληνική κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο, η εταιρεία και οι άνθρωποί της αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευση για να δίνουν αξία καθημερινά.

Το 2014, στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία χρηματοδότησε την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για 40 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας κουτιά που είχαν ετοιμάσει οι υπάλληλοι της British American Tobacco Hellas, σε μία πρωτοβουλία που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS.

Στο παρελθόν, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas ανέλαβαν τον καθαρισμό κεντρικών πεζόδρομων της Αθήνας από τα αποτσίγαρα.

Επίσης, στο πλαίσιο άλλης δράσης, εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas μαγείρεψαν και διένειμαν μερίδες φαγητού σε 200 και πλέον άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας.   

Οι συνεργασίες μας

Ως υπεύθυνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με σημαντικά θετική συμβολή στην ελληνική οικονομία, η British American Tobacco Hellas συνεργάζεται και στηρίζει υψηλού κύρους οργανισμούς, με στόχο τον εντοπισμό των διάφορων κοινωνικών αναγκών και τη συμβολή στην καλύτερη δυνατή κάλυψή τους.

max
large
medium
small
mobile