jump to search

Περιβάλλον εργασίας

Οι συνεχείς διακρίσεις για το εργασιακό μας περιβάλλον στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο, καθιερώνουν την εταιρεία ως έναν κορυφαίο εργοδότη και έναν από τους καλύτερους χώρους εργασίας

Η British American Tobacco Hellas είναι μια εταιρεία που δημιουργεί ευκαιρίες, ένας οργανισμός που ενισχύει τον ενθουσιασμό και το πάθος κάθε εργαζομένου, παρέχοντας ελευθερία και καλλιεργώντας την υπευθυνότητα σε όλα τα στελέχη της.

Το γεγονός αυτό άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διακρίσεις που αποσπά η British American Tobacco Hellas για τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού και το περιβάλλον εργασίας.

Συγκεκριμένα, η British American Tobacco Hellas βραβεύεται για το εργασιακό της περιβάλλον που διατηρεί στην Ελλάδα (Best Workplaces) και αναδεικνύεται σε Κορυφαίο Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη (Top Employer).

Το βραβεία Best Workplaces είναι μοναδικά καθώς αποτυπώνουν κυρίως τη γνώμη των ίδιων των εργαζομένων. Η βάση της διάκρισης είναι η προσήλωση της British American Tobacco Hellas στις καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού και στον υπεύθυνο τρόπο εργασίας. Οι άνθρωποί μας αναγνωρίζουν την εταιρεία για το εργασιακό περιβάλλον που τους προσφέρει επισημαίνοντας το γεγονός ότι απολαμβάνουν το σεβασμό και το φιλικό κλίμα και ότι αισθάνονται υπερήφανοι να εργάζονται για την British American Tobacco Hellas.

Επιπλέον, η εταιρεία λαμβάνει επί σειρά ετών τη διάκριση του Καλύτερου Εργοδότη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, γεγονός που αποτελεί επακόλουθο των HR πρακτικών που ακολουθούμε. Η διάκριση δίνεται από το διεθνώς αναγνωρισμένο Top Employer Institute, που επιβραβεύει τους κορυφαίους εργοδότες που πληρούν τα αυστηρά κριτήρια της ετήσιας έρευνας του Ινστιτούτου, εστιάζοντας στην παροχή εξαιρετικών συνθηκών εργασίας, την εφαρμογή και συνεχή βελτίωση των εργασιακών πρακτικών, καθώς και την εξέλιξη των εργαζομένων τους.

Παράλληλα, καταγράφεται η ικανοποίηση των εργαζομένων διεθνώς μέσω της εσωτερικής έρευνας κλίματος που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια σε ολόκληρο τον Όμιλο. Tα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι είναι πολύ δεσμευμένοι με τον οργανισμό και απολαμβάνουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στις διακρίσεις της British American Tobacco Hellas είναι οι επενδύσεις της εταιρείας στη συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, καθώς και στην προοπτική βελτίωσης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους. Μόνο στη διάρκεια του 2016, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ κατά μέσο όρο η εταιρεία αφιέρωσε 16 ώρες εκπαίδευσης για το 100% των εργαζομένων της. Ιδιαίτερα γνωρίσματα αποτελούν το εύρος και η καινοτομία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάλογα με τις ανάγκες τόσο των ατόμων μεμονωμένα όσο και των διαφόρων ομάδων.

Έτσι, η εταιρεία το 2016 πραγματοποίησε 18 διαφορετικά προγράμματα μετά από λεπτομερή ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών των ανθρώπων, συνεργαζόμενη πάντα με κορυφαίους εκπαιδευτικούς φορείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το σεμινάριο “Product Selling Story”, στο οποίο οι εργαζόμενοι απέκτησαν ουσιαστικές προϊοντικές γνώσεις καθώς και το σεμινάριο “Innovation” που λειτούργησε σε περιβάλλον προσομοίωσης αλλά και πραγματικής αγοράς, όπου οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν την καινοτόμα σκέψη τους και πρότειναν λύσεις με πρακτική εφαρμογή σε τρέχουσες επιχειρηματικές προκλήσεις. Φυσικά, βασικές εκπαιδεύσεις ηγεσίας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τόσο για άτομα που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους και χρειάζεται να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά όσο και για άτομα που ηγούνται μικρών ή μεγάλων ομάδων και χρειάζεται να καθοδηγούν και να διοικούν αποτελεσματικά τις ομάδες τους.

Παράλληλα η εταιρεία υλοποιεί σειρά καινοτόμων προγραμμάτων βελτίωσης της εργασιακής καθημερινότητας των ανθρώπων της, τα οποία απορρέουν από τους ίδιους τους εργαζομένους, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, αποτελεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα well-being "Armonia", στο οποίο οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα και εργαστήρια κατά την διάρκεια των εργάσιμων ωρών με στόχο τη διατήρηση ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

max
large
medium
small
mobile