jump to search

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε το απόρρητο των επισκεπτών του ιστοτόπου μας. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το έγγραφο καθώς ορίζει την πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων, η οποία σας ενημερώνει σχετικά με το πως διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν σας παρέχουμε σχετικές ειδοποιήσεις με τα νέα της εταιρείας μας ή όταν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ως μέρος της έρευνας που διεξάγουμε για στατιστικούς σκοπούς. Αυτή η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα επισκεπτών σε αυτόν τον ιστότοπο.

Για τους σκοπούς της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων (που συμπεριλαμβάνονται αλλά δεν περιορίζονται του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά σας δεδομένα είναι η British American Tobacco ΕΛΛΑΣ Α.Ε. που εδρεύει που εδρεύει στο Μαρούσι, Αγίου Θωμά 27, 15124, Ελλάδα ("BAT" ή "εμάς").

  • Η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να τροποποιηθεί στο μέλλον. Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα αν θέλετε να ενημερωθείτε, καθώς θα δημοσιεύουμε εδώ τυχόν αλλαγές.
  • Εάν είστε δυσαρεστημένοι με οποιονδήποτε όρο της Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενδέχεται να έχετε νόμιμες αξιώσεις, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω, όπου χρειάζεται.

1) Πληροφορίες που συλλέγουμε για εσάς

Ανάλογα με τις περιστάσεις και τους ισχύοντες τοπικούς νόμους και απαιτήσεις, ενδέχεται να συλλέξουμε κάποιες ή όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω προκειμένου να βοηθηθούμε:

  • Όνομα
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Χώρα κατοικίας
  • Ιστορικό, δηλαδή ειδικότητα / επάγγελμα και
  • Επιπλέον πληροφορίες που επιλέγετε να μας πείτε.
  • Η παραπάνω λίστα περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η λίστα είναι ενδεικτική.
  • Μερικά από τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς είναι απαραίτητα για να μας επιτρέψουν να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας προς εσάς ή προς άλλους. Για παράδειγμα, όταν εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να καταχωρίσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομα και τη χώρα σας για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας. Άλλα στοιχεία μπορεί απλά να χρειαστούν για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της σχέσης μας.
  • Ανάλογα με τον τύπο των εν λόγω προσωπικών δεδομένων και τους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να τα επεξεργαζόμαστε, σε περίπτωση που αρνηθείτε να μας παράσχετε τέτοια δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.
  • Για λεπτομέρειες σχετικά με τη νομική βάση στην οποία στηριζόμαστε για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ανατρέξτε στην παρακάτω ενότητα με τίτλο "Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας".

2) Πως συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρεις βασικούς τρόπους:

  1. Προσωπικά δεδομένα που μας δίνετε.
  2. Προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε από άλλες πηγές.
  3. Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε αυτόματα.
Προσωπικά δεδομένα που μας δίνετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες σας μαζί μας. Αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Σε περίπτωση που τα καταχωρίζετε στον ιστότοπό μας (για παράδειγμα ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
  • Σε περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας πρώτοι, συνήθως μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και / ή
  • Σε περίπτωση που επικοινωνούμε μαζί σας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε από άλλες πηγές

Είναι δυνατό να ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες για εσάς και από άλλες πηγές, και γενικότερα, από τρίτους.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, συλλέγουμε τεχνικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης πρωτοκόλλου Internet (IP) που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του υπολογιστή σας στο Internet, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, τη ρύθμιση της ζώνης ώρας, τους τύπους σύνδεσης του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα και την πλατφόρμα. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για στατιστικές αναφορές και δεν τις συνδέουμε με κανένα όνομα.

Η British American Tobacco ΕΛΛΑΣ Α.Ε. δεν θα συλλέξει σκόπιμα οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου, οι οποίοι είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών. Εάν η British American Tobacco ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λάβει γνώση ότι ένα παιδί έχει παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία, αυτή η πληροφορία θα διαγραφεί αμέσως από τα αρχεία της.

3) Γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για διάφορους λόγους, όπως:

  • να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήματα και να επικοινωνήσουμε μαζί σας αν μας το ζητήσετε
  • για να αποθηκεύσουμε τα στοιχεία σας (και να τα ενημερώνουμε όταν είναι απαραίτητο) στη βάση δεδομένων μας, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με ειδοποιήσεις ειδήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση που μας ζητήσατε να απαντήσουμε
  • ως μέρος της έρευνας που διεξάγουμε για στατιστικούς σκοπούς
  • για να διαχειριζόμαστε τον ιστότοπό μας για εσωτερικές λειτουργίες, όπως αντιμετώπιση προβλημάτων, ανάλυση δεδομένων, δοκιμές, έρευνα, στατιστικά στοιχεία και σκοπούς έρευνας
  • για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του λογισμικού και των υπηρεσιών
  • πληροφορικής που διαχειριζόμαστε (συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης από καταστροφές)
  • για άλλους λόγους με τη συγκατάθεσή σας.

4) Με ποιον μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας;

Θα μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα κυρίως για να διασφαλίσουμε ότι σας παρέχουμε τα πιο συναφή και πρόσφατα νέα, περιεχόμενο και γεγονότα ή για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε ερώτημα γρήγορα και αποτελεσματικά. Εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά, ενδέχεται να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ομάδες:

  • Οποιεσδήποτε από τις εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο της BAT, όπου αυτό είναι απαραίτητο, και σύμφωνα με τους νόμους περί μεταφοράς δεδομένων.
  • Φορολογικές, ελεγκτικές ή άλλες αρχές, όταν πιστεύουμε ότι ο νόμος ή άλλος κανονισμός απαιτεί από εμάς να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα (για παράδειγμα, λόγω αίτησης φορολογικής αρχής ή σε σχέση με οποιαδήποτε αναμενόμενη δικαστική διαφορά) ή για να βοηθήσουμε στην αποτροπή απάτης ή την επιβολή ή την προστασία των δικαιωμάτων και των περιουσιακών στοιχείων της British American Tobacco ή των θυγατρικών της  ή να προστατεύσουμε την προσωπική ασφάλεια των υπαλλήλων της British American Tobacco, τρίτων ή των πολιτών.
  • Τρίτους Πάροχους υπηρεσιών που εκτελούν καθήκοντα εκ μέρους μας (συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών συμβούλων, παροχών υπηρεσιών επενδυτικών συμβουλών και επαγγελματικών συμβούλων όπως δικηγόροι, ελεγκτές και λογιστές, τεχνικές υπηρεσίες υποστήριξης και συμβούλους πληροφορικής που εκτελούν δοκιμές και εργασίες ανάπτυξης των συστημάτων τεχνολογίας των επιχειρήσεων).
  • Πάροχους υπηρεσιών πληροφορικής τρίτων μερών, όπου υπάρχουν κατάλληλες συμφωνίες επεξεργασίας δεδομένων (ή παρόμοιες ασφαλιστικές δικλείδες).
  • Αν μια εταιρεία της ΒΑΤ συγχωνεύεται ή αποκτάται από μια άλλη επιχείρηση ή εταιρεία στο μέλλον, ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τους νέους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ή της εταιρείας (και να σας ενημερώσουμε σχετικά) και
  • Μπορεί να προκύψουν περιστάσεις όπου, για στρατηγικούς ή άλλους επιχειρηματικούς λόγους, η British American Tobacco αποφασίζει να πωλήσει, να αγοράσει, να συγχωνεύσει ή να αναδιοργανώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τις επιχειρήσεις σε ορισμένες χώρες. Μια τέτοια συναλλαγή μπορεί να συνεπάγεται την αποκάλυψη των προσωπικών σας πληροφοριών σε μελλοντικούς ή πραγματικούς αγοραστές ή την λήψη τους από πωλητές. Αποτελεί πρακτική της British American Tobacco να αναζητήσει κατάλληλη προστασία για προσωπικές πληροφορίες σε αυτούς τους τύπους συναλλαγών.

Δεν μοιράζουμε, νοικιάζουμε ή ανταλλάσσουμε τις πληροφορίες σας με τρίτους για λόγους μάρκετινγκ ή προώθησης.

5) Πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Δεν θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε, εκτός αν πιστεύουμε ότι ο νόμος ή άλλος κανονισμός απαιτεί τη διατήρησή τους (για παράδειγμα, λόγω σχετικής απαίτησης από κάποια φορολογική αρχή ή σε σχέση με κάθε αναμενόμενη δικαστική διαφορά).

Όταν δεν είναι πλέον απαραίτητο να διατηρούμε τα δεδομένα σας, θα διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς από τα συστήματά μας.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση. 

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities) & έρευνας αγοράς, τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Πώς διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς;

Μας ενδιαφέρει η προστασία των πληροφοριών σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεσπίσαμε κατάλληλα μέτρα που αποσκοπούν στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κατάχρησης της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα εύλογα και κατάλληλα μέτρα για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών που διατηρούμε από κακή χρήση, απώλεια ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Το κάνουμε αυτό με τη θέσπιση μιας σειράς κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων κρυπτογράφησης και των σχεδίων αποκατάστασης καταστροφών.

Δυστυχώς, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος για την αποστολή πληροφοριών μέσω οποιουδήποτε καναλιού μέσω του διαδικτύου. Στέλνετε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου εξ ολοκλήρου με δική σας ευθύνη. Παρόλο που θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου και δεν εγγυόμαστε την ασφάλεια οποιωνδήποτε πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων, τα οποία μας διαβιβάζετε μέσω διαδικτύου.

Εάν υποψιάζεστε τυχόν κατάχρηση ή απώλεια ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, ενημερώστε μας αμέσως. Για να εκφράσετε την ανησυχία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από την ενότητα «Επικοινωνήστε μαζί μας» της ιστοσελίδας ή στέλνοντας email στη διεύθυνση dpo@bat.com, σε πρώτη φάση, και εμείς θα διερευνήσουμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν για τα επόμενα βήματα.

7) Τα δικαιώματά σας

Έχετε διάφορα δικαιώματα σε σχέση με τα δεδομένα που διατηρούμε για εσάς τα οποία μπορείτε να ασκήσετε επικοινωνώντας  μαζί μας  μέσω email στη διεύθυνση dpo@bat.com. Παραθέτουμε παρακάτω τα δικαιώματά σας:

Δικαίωμα αντίκρουσης

Αυτό το δικαίωμα σάς δίνει τη δυνατότητα να διατυπώσετε αντιρρήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν αυτή γίνεται για έναν από τους παρακάτω λόγους:

  • επειδή είναι προς το συμφέρον των νόμιμων συμφερόντων μας (για περισσότερες πληροφορίες, βλ. Ενότητα 10 παρακάτω)
  • για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε καθήκον δημοσίου συμφέροντος ή να ασκήσουμε δημόσια εξουσία ή
  • για επιστημονικούς, ιστορικούς, ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς.
Δικαίωμα απόσυρσης συγκατάθεσης

Σε περίπτωση που έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για ορισμένες δραστηριότητες, μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή (μέσω e-mail στη διεύθυνση dpo@bat.com, ενώ έχετε και τη δυνατότητα απεγγραφής σε κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία που λαμβάνετε από εμάς) και θα πάψουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για το σκοπό αυτό, εκτός εάν θεωρήσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική νομική βάση για να δικαιολογηθεί η συνεχιζόμενη επεξεργασία των δεδομένων σας για το σκοπό αυτό, οπότε θα σας ενημερώσουμε για αυτή την προϋπόθεση.

Αιτήσεις πρόσβασης του υποκειμένου των δικαιωμάτων

Μπορείτε να μας ζητήσετε ανά πάσα στιγμή αντίγραφο των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς και να μας ζητήσετε να τροποποιήσουμε, να ενημερώσουμε ή να διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες. Αν σας παρέχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς, δεν θα σας χρεώσουμε για αυτό, εκτός εάν προβλέπεται από το νόμο. Εάν ζητήσετε περαιτέρω αντίγραφα αυτών των πληροφοριών από εμάς, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα λογικό κόστος διαχείρισης. Όπου μας επιτρέπεται νομικά να το πράξουμε, ενδέχεται να απορρίψουμε το αίτημά σας. Αν απορρίψουμε το αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε για τους λόγους.

Δικαίωμα διαγραφής

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να "διαγράψουμε" τα προσωπικά σας δεδομένα σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό το δικαίωμα υπάρχει όταν:

  • Τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα.
  • Αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας και δεν υπάρχει άλλος βάσιμος λόγος για να συνεχίσουμε.
  • Τα δεδομένα έχουν υποστεί επεξεργασία παράνομα.
  • Είναι απαραίτητο να διαγραφούν τα δεδομένα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας βάσει του νόμου ή
  • Αντιτεθείτε στην επεξεργασία και δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους για τη συνέχιση της επεξεργασίας μας.

Θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας για διαγραφή μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις εξηγώντας σας πάντα το λόγο.

Όταν συμμορφωνόμαστε με ένα έγκυρο αίτημα για τη διαγραφή δεδομένων, θα λάβουμε όλα τα εύλογα εφικτά βήματα για τη διαγραφή των σχετικών δεδομένων.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα αν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς ή να έχετε αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τα νόμιμα συμφέροντά μας. Εάν έχουμε μοιραστεί τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους, θα τους ενημερώσουμε για την περιορισμένη επεξεργασία, εκτός αν αυτό είναι αδύνατο ή συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια. Βέβαια, θα σας ειδοποιήσουμε πριν από την άρση τυχόν περιορισμών στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβή ή ελλιπή προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Εάν έχουμε μοιραστεί αυτά τα προσωπικά δεδομένα με τρίτους, θα τους ενημερώσουμε για τη διόρθωση, εκτός αν αυτό είναι αδύνατο ή συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια. Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε λεπτομέρειες για τα τρίτα μέρη στα οποία έχουμε αποκαλύψει τα ανακριβή ή ελλιπή προσωπικά δεδομένα. Όπου πιστεύουμε ότι είναι λογικό να μην συμμορφωνόμαστε με το αίτημά σας, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους της απόφασης.

Δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων

Εάν το επιθυμείτε, έχετε το δικαίωμα να μεταφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα μεταξύ πάροχων υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι είστε σε θέση να μεταφέρετε τα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς σε άλλο τρίτο μέρος. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, θα σας παρέχουμε τα δεδομένα σας σε μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή λογισμικού, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα. Εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε απευθείας τα δεδομένα για εσάς.

Δικαίωμα διαμαρτυρίας

Έχετε επίσης το δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή που είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) στην Αθήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους με τους παρακάτω τρόπους:

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, Ελλάδα
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: + 30-210 6475600
  • Φαξ: + 30-210 6475628
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: complaints@dpa.gr 

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα δικαιώματα ή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (όταν η συναίνεση αποτελεί τη νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων), επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας από την ενότητα Επικοινωνήστε μαζί μας στην ιστοσελίδα ή στέλνοντας email στη διεύθυνση dpo@bat.com. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να διατηρήσουμε ένα αρχείο των στοιχείων επικοινωνίας σας για να μας βοηθήσετε να επιλύσουμε τυχόν ζητήματα που θέτετε.

8) Ποιος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;

Η British American Tobacco ΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή υποδείξεις σχετικά με αυτήν την ειδοποίηση περί απορρήτου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας από την ενότητα Επικοινωνήστε μαζί μας στην ιστοσελίδα ή στέλνοντας email στη διεύθυνση dpo@bat.com. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

9) Πώς αποθηκεύουμε και μεταφέρουμε τα δεδομένα σας διεθνώς;

Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται και μεταφέρονται κατά τρόπο ασφαλή. Ως εκ τούτου, θα μεταφέρουμε δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) (δηλαδή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν), εφόσον συμμορφώνονται με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και τα μέσα μεταφοράς παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις όσον αφορά στα δεδομένα σας, για παράδειγμα:

  • Μέσω συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου της ΒΑΤ, ενσωματώνοντας τις τρέχουσες τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από διαχειριστές στον ΕΟΧ σε διαχειριστές και επεξεργαστές δεδομένων σε δικαιοδοσίες χωρίς επαρκείς νόμους για την προστασία των δεδομένων.
  • Μέσω συμφωνίας μεταφοράς δεδομένων με τρίτο μέρος, ενσωματώνοντας τις τρέχουσες τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από διαχειριστές στον ΕΟΧ σε διαχειριστές και επεξεργαστές δεδομένων σε δικαιοδοσίες χωρίς επαρκείς νόμους για την προστασία των δεδομένων  ή
  • Μεταφέροντας τα δεδομένα σας σε μια εταιρεία που έχει εγγραφεί στo ΕΕ-ΗΠΑ Πλαίσιο ιδιωτικού απορρήτου για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από οντότητες της ΕΕ σε οντότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή οποιαδήποτε ισοδύναμη συμφωνία σε σχέση με άλλες δικαιοδοσίες ή
  • Μεταφέροντας τα δεδομένα σας σε μια χώρα στην οποία έχει διαπιστωθεί η επάρκεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τα επίπεδα προστασίας των δεδομένων αυτής της χώρας μέσω της νομοθεσίας της ή
  • Όταν είναι απαραίτητο για τη σύναψη ή την εκτέλεση μιας σύμβασης μεταξύ ημών και τρίτου μέρους και η μεταφορά είναι προς το συμφέρον σας για τους σκοπούς αυτής της σύμβασης (για παράδειγμα, εάν πρέπει να μεταφέρουμε τα δεδομένα σας σε πάροχο που εδρεύει εκτός της ΕΟΧ) ή
  • Όπου έχετε συναινέσει στη μεταφορά δεδομένων.

Σε περίπτωση που μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός του ΕΟΧ και όπου η εν λόγω χώρα ή έδαφος δεν διατηρεί επαρκή πρότυπα προστασίας δεδομένων, θα λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας αντιμετωπίζονται με ασφάλεια και σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

10) Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε νομίμως να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Τους παραθέτουμε παρακάτω:

Όπου η χρήση των δεδομένων σας γίνεται για λόγους νόμιμων συμφερόντων μας

Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν είναι προς το συμφέρον μας να το πράξουμε, και αυτά τα συμφέροντα δεν αντισταθμίζονται από οποιαδήποτε πιθανή ζημία σε σας.

Πιστεύουμε ότι η χρήση των προσωπικών δεδομένων σας εμπίπτει σε ορισμένα από τα νόμιμα συμφέροντά μας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων:

  • Να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε καλύτερα τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και να τους προσφέρουμε πιο σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες.
  • Να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
  • Να μας βοηθήσετε να διατηρήσουμε τα συστήματά μας ασφαλή και να αποτρέψουμε την ανεπίτρεπτη πρόσβαση ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και

Δεν πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στην παρούσα ειδοποίηση περί απορρήτου θα σας προκαλέσει καθ 'οιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, έχετε το δικαίωμα να διατυπώσετε αντιρρήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε αυτή τη βάση. Έχουμε δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στην ενότητα 7 παραπάνω.

Όπου μας δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων

Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας όπου έχετε συγκατατεθεί ειδικά. Για να είναι έγκυρη η συναίνεσή σας:

  • Πρέπει να παρέχεται ελεύθερα, χωρίς να σας θέτουμε υπό οποιαδήποτε πίεση.
  • Πρέπει να ξέρετε σε τι συμφωνείτε - γι' αυτό θα σας δώσουμε αρκετές πληροφορίες.
  • Πρέπει να σας ζητηθεί να συγκαταθέσετε μόνο σε ένα πράγμα τη φορά - αποφεύγουμε λοιπόν την συσσώρευση συγκαταθέσεων η οποία συνεπάγεται το να μην γνωρίζετε ακριβώς τι συμφωνείτε και
  • Πρέπει να ενεργήσετε θετικά και καταφατικά για να μας δώσετε τη συγκατάθεσή σας - είναι πιθανό να δώσουμε ένα τετράγωνο για να το επιλέξετε έτσι ώστε αυτή η απαίτηση να πληρδείται με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.

Όταν εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας, σας ζητάμε συγκεκριμένη συγκατάθεση για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με ορισμένους τρόπους. Εάν απαιτήσουμε τη συγκατάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο στο μέλλον, θα σας παράσχουμε επαρκείς πληροφορίες ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν επιθυμείτε ή όχι τη συγκατάθεσή σας. Η συγκατάθεσή σας -εφόσον την παρέχετε- αποτελεί τη νομική βάση στη λήψη ειδοποιήσεων σχετικά με προωθητικές ενέργειες, προσφορές, νέα προϊόντα, καθώς και για τη συμμετοχή σας σε έρευνες αγοράς

Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Έχουμε διατυπώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στην ενότητα 7 παραπάνω.

Όπου η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει της σύμβασης μαζί σας

Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασής μας.

Για παράδειγμα για να σας ενημερώνουμε στο πλαίσιο παροχής των προϊόντων μας και της εξυπηρέτησής σας.

Όπου η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις

Εκτός από τις υποχρεώσεις μας σε κάθε σύμβαση, έχουμε και άλλες νομικές υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφωνόμαστε και μας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν τα χρειαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με αυτές τις άλλες νομικές υποχρεώσεις.

max
large
medium
small
mobile