Δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία

Με σεβασμό και αφοσίωση στη δέσμευσή μας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία

Στην BAT Hellas, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, παράλληλα με την αξία που δίνει η εταιρεία στην ελληνική κοινωνία, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την καθημερινή επιχειρηματική δράση και λειτουργία της εταιρείας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία παρέχει σταθερή στήριξη στην εταιρεία μας και αποτελεί καθήκον μας να ανταποδώσουμε με διάφορους τρόπους στον Έλληνα ενήλικα καταναλωτή την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει. Γι’ αυτό αποτελεί σταθερή επιλογή μας να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και ακεραιότητα.

Η BAT Hellas δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και τηρεί αδιάλειπτα αυτή τη δέσμευση, οργανώνοντας δράσεις που στηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις διάφορες κοινωνικές ανάγκες. Είναι καθήκον μας να είμαστε πιστοί στις επιταγές του ρόλου μας ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη, συνεισφέροντας σε κάθε τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιούμαστε.

Πρωτοβουλίες που δίνουν αξία

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της BAT Hellas, με βασικούς πυλώνες την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχουν ως στόχο την ουσιαστική προσφορά, σε συνεργασία και με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς και ομάδες πολιτών για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, οι άνθρωποι της εταιρείας ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, με στόχο όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς, συνεισφέροντας σε σημαντικά και επίκαιρα για την κοινωνία ζητήματα.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει παρουσιάσει σειρά καινοτόμων δράσεων με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι της BAT έδειξαν την αλληλευγγύη τους έμπρακτα και επαναλαμβανόμενα.

Μέσα από μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία κάλεσε τους εργαζομένους της να αξιοποιήσουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο που επέτρεπε η νομοθεσία εκείνη την περίοδο, και να την μετατρέψουν, από τον χώρο που ασκείται ο καθένας, σε βοήθεια προς κοινωνικές ομάδες. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενώθηκαν έστω και από μακρινή απόσταση στον κοινό σκοπό του A Better Tomorrow, δημιούργησαν μια νοερή «αλυσίδα» και έτρεξαν ή περπάτησαν 400 χιλιόμετρα, που μετατράπηκαν από την BAT Hellas σε βοήθεια προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ακόμη, σε ανάλογο πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η BAT Hellas σε συνεργασία με την οργάνωση “Fabric Republic” προχώρησε σε δωρεά ρουχισμού σε ανθρώπους σε ανάγκη και, παράλληλα, συνέβαλλε με έναν διαφορετικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός μέσα από ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού στηρίζει ανθρώπους σε ανάγκη, ενώ ταυρόχρονα, διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υφασμάτων από τα ρούχα που δεν μπορούν πλέον να φορεθούν για τη δημιουργία πρώτης ύλης και την παραγωγή καινούργιων ρούχων. Με την προσφορά της ΒΑΤ Hellas και των ανθρώπων της, απέκτησαν πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμού 500 οικογένειες σε ανάγκη, ενώ 350 κιλά ρούχων δεν κατέληξαν στις χωματερές και 2.250 κιλά διοξείδιο του άνθρακα δεν διοχετεύθηκαν στο περιβάλλον.

Επιπλέον, η BAT Hellas σχεδίασε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για το περιβάλλον με διεθνείς προδιαγραφές για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην περιοχή της Ραφήνας, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “Aegean Rebreath”. Το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» περιελάμβανε μελέτη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από την αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον και για πρώτη φορά στην Ελλάδα τεχνικές καταγραφής των απορριμάτων μέσω χρήσης υψηλής τεχνολογίας και δορυφορικών συστημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ .

Επιπροσθέτως, με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε Αξία, Σχεδιάζουμε το Μέλλον», η BAT Hellas τίμησε τον διαχρονικά σημαντικό ρόλο των περιπτέρων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο πολυμορφικό 4D περίπτερο στην Ελλάδα, δείχνοντας την μετατροπή του μέσα στο χρόνο προς ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow). Το περίπτερο παρουσιάστηκε στο Μουσείο της πόλης των Αθηνών, ένα ιστορικό κτίριο αξίας για την πόλη.

Οι άνθρωποι της BAT Hellas συμμετείχαν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στηρίζοντας την προσπάθεια αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων για κοινωνική επανένταξη. Υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων της μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία εκδίδει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσέφεραν έμμεση και άμεση βοήθεια επαναχρησιμοποιώντας και μεταμορφώνοντας διάφορα υλικά σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Επιπλέον, η BAT Hellas μέσα από οκτώ παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης, έδωσε ανάσα σε δεκάδες κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, που περνούν από την Πικροδάφνη, μια περιοχή που διαθέτει σημαντικά φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει αναξιοποίητη. Στην  περιοχή,  η  BAT  Hellas  ανέλαβε  την αναβάθμιση της γέφυρας, που περνά πάνω από το ρέμα της Πικροδάφνης και η οποία αποτελεί σημαντικό «σταυροδρόμι» για τους κατοίκους, την αντικατάσταση  παλαιών ενεργοβόρων  φωτιστικών  με  νέα  φωτιστικά  σώματα  που  είναι  ενεργειακά  αυτόνομα, καθώς διαθέτουν εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα, και τη γενικότερη ανάπλαση της περιοχής.


Οι συνεργασίες μας

Ως υπεύθυνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με σημαντικά θετική συμβολή στην ελληνική οικονομία, η BAT Hellas συνεργάζεται και στηρίζει υψηλού κύρους οργανισμούς, με στόχο τον εντοπισμό των διάφορων κοινωνικών αναγκών και τη συμβολή στην καλύτερη δυνατή κάλυψή τους.

max
large
medium
small
mobile